בית ברנרדה אלבה

מאת פדריקו גארסיה לורקה

הצגות קרובות

  • יום שני | 29/06/2026 | 19:30
    כתוביות: רוסית ועברית
  • יום שלישי | 30/06/2026 | 19:30
    כתוביות: רוסית ועברית
  • יום רביעי | 01/07/2026 | 19:30
    כתוביות: רוסית ועברית

סיפור על חירות שמתחילה בבית ועל היחידים שמעזים להציץ החוצה מהחלון ולחלום על חיים אחרים

כשבעלה של ברנרדה מת, היא מכריזה על שמונה שנים של אבל וסוגרת את חמש בנותיה בתוך ביתן. בשם המוסר, הכבוד ואחדות המשפחה, הבית שהיה אמור להגן עליהן הופך לכלא. האלימות מתחפשת לסדר, והדיכוי להגנה מאימת העולם שבחוץ אלא שלא כל הבנות מוכנות להשלים עם זה.

 

פדריקו גארסיה לורקה נחשב לדמות מסוכנת בשל דעותיו הליברליות, ביקורתו כלפי השלטון והיותו הומסקסואל. המחזה "בית ברנרדה אלבה" נכתב בשנת 1936, חודשיים לאחר מכן מחברו הוצא להורג ומקום קבורתו לא נודע.

 

המחזה עלה לראשונה רק ב-1945 ומאז הפך לקלאסיקה עולמית.

   

הבכורה ב-23 באפריל 2026

משך ההצגה כשעה ו-40 דקות.

 

צילום: דניאל קמינסקי

ביקורות

"הצגה מהפנטת, שלא מאפשרת להסיר ממנה את העיניים. המתח על הבמה נבנה לאט – ואז מתפוצץ בעוצמה שקשה להישאר אדישים אליה. זו לא עוד קלאסיקה מאובקת – אלא חוויה בימתית חיה, בועטת ורלוונטית"

בילוי נעים

"עם קאסט מצוין ובימוי נועז של עידו קולטון, המחזה על דיכוי נשים שכתב לורקה הופך מעל במת גשר לדרמה עכשווית ואפופת אימה. אחרי הפתיחה האסתטית והסמלית, הולך ומתהווה על הבמה קונספט מנומק. בבסיסו קיימת הקשבה יתרה לטקסט ועבודה מפורטת על כל דמות, על הרגש הרוחש מתחת למילים ועל היחסים המורכבים. לורקה היה אמן בבניית דמויות נשים וברגישות לכאבן כמו גם לתשוקה שלהן, וקולטון מיטיב להעביר את קשת המצבים והרגשות של הנשים, שהשחקניות מגלמות באופן כה עז, כואב ומרגש. "

הארץ

יוצרים

שחקנים

הצגות נוספות שאולי יעניינו אותך

הצגת ילדים
פו הדב

פו הדב

הדב המפורסם בעולם מגיע לבמת תיאטרון גשר!
הצגה קרובה - 29.9
לפרטים ורכישה
אנה קרנינה

אנה קרנינה

"כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו, כל משפחה אומללה - אומללה בדרכה שלה".
הצגה קרובה - 12.6
לפרטים ורכישה
הצגת ילדים
איך ג'ירפה ישנה

איך ג'ירפה ישנה

סיפור על אהבה בלתי אפשרית בין ג'ירפה לקרנף
לפרטים ורכישה
מי כמוני

מי כמוני

מחזה ישראלי חדש מאת רועי חן
לפרטים ורכישה
שמשון

שמשון

"בַּיָּמִים הָהֵם אֵין מֶלֶךְ בְּיִשְׂרָאֵל אִישׁ הַיָּשָׁר בְּעֵינָיו יַעֲשֶׂה"
לפרטים ורכישה
נשמות

נשמות

פנטזיה ריאליסטית בבימוי איתי טיראן
הצגה קרובה - 8.7
לפרטים ורכישה