לוליטה / ז׳אן ד'ארק

או וידויו של זכר לבן אלמן והבתולה מאורליאן

על פי ולדימיר נבוקוב ופרוטוקולים ממשפטה של ז'אן ד'ארק

יצירתו החדשה של לזרוב - "לוליטה / ז׳אן ד'ארק", משלבת את ספרו הויראטואוזי והשנוי במחלוקת של נבוקוב (1955), והפרוטוקולים המצמררים ממשפטה של ז'אן ד'ארק (1431), המצביאה הצרפתייה מאורליאן שמילאה תפקיד מפתח בשחרור צרפת במאה ה-15.

שתי נערות: ילדה אמריקאית בת 12 ומצביאה צרפתיה בת 18. שני גברים: הומברט הומברט, העומד בפני משפט על רצח, ותיאולוג המעמיד למשפט בתולה קדושה.היצירה בוחנת מחדש את גבולות המגדר, החוק והלב ומאירה מחדש על ה"שריון" שנשים נדרשות לעטות כדי לשרוד בעולם של גברים.

 

הצגת ראשונה: 15 בספטמבר 2018

ביקורות

"הצגה מצויינת, מאתגרת, עוכרת שלווה, מסעירה ומרתקת, שלהצלחתה שותפים כל העוסקים במלאכה ובראשם לזרוב, שממצב עצמו כאחד מיוצרי התיאטרון המשמעותיים בארץ"

מקור ראשון

"כל הכבוד לגשר על התעוזה, ללזרוב על שילוב לא צפוי ולשחקנים על ביצוע מבריק! הצגה עוצמתית שכדאי לראות"

Jerusalem Post

"מופע מגרה, מקורי, מעורר מחשבה"

ידיעות אחרונות

"חוויה תיאטרלית מדהימה, מלאת דמיון, חדירה לתת ההכרה ולמעמקי הנפש. הצגה מרתקת, מסעירה ומפתיעה באופן בלתי רגיל, ומגלה לנו כמה כשרונות טמונים וספונים ביוצר יחזקאל לזרוב"

דה מרקר

הצגות נוספות שאולי יעניינו אותך

הצגת ילדים
האוצר מתחת לגשר

האוצר מתחת לגשר

מסע משעשע ונוגע ללב בעקבות האוצר הקסום
לפרטים ורכישה
האבות והאמהות

האבות והאמהות

לראשנה על הבמה בישראל מחזה פרי עטו של מאיר שלו
הצגה קרובה - 2.6
לפרטים ורכישה
מי כמוני

מי כמוני

מחזה ישראלי חדש מאת רועי חן
הצגה קרובה - 12.5
לפרטים ורכישה
רוזנקרנץ וגילדנשטרן מתים

רוזנקרנץ וגילדנשטרן מתים

סיפור מוזר על רקע עלילה טראגית
לפרטים ורכישה
הצגת ילדים
מסעות אודיסאוס

מסעות אודיסאוס

הצגה לכל המשפחה, פנטזיה סוחפת ומלהיבה על פי הומרוס
לפרטים ורכישה
הדיבוק

הדיבוק

אחת הקלאסיקות החשובות של המחזאות היהודית בת זמננו בעיבוד מודרני ופרשנות מחודשת
הצגה קרובה - 5.6
לפרטים ורכישה