אנשי התיאטרון
דורין פרנקפורט
מעצבת אופנה ישראלית.
פרנקפורט נולדה בפתח תקווה, גדלה בקריית משה ומאוחר יותר בסביון. את לימודי התיכון עשתה בהרצליה, ובשנים אלה החלה לעסוק ברקמה ותפירה.
כדי לממן לימודים בחו"ל עיצבה והדפיסה פרנקפורט, בעזרת אמה, פוסטרים וסטיקרים לקישוט חדרי בני נוער. אלו זכו למכירות נאות ואף נמכרו בתערוכות בינלאומיות. ב-1975, מששבה לישראל לאחר לימודי אופנה מקצועיים בפאריס, פתחה חנות קטנה בכלבו שלום, שם מכרה את הבגדים בעיצובה, ובנוסף עבדה כסייעת של צלם האופנה בן לם. בתקופה זו פרנקפורט עיצבה בגדי הופעה לאמנים מובילים רבים בישראל ובהם עפרה חזה, ירדנה ארזי, להקת תיסלם, שלום חנוך (בעטיפה הזכורה של האלבום "חתונה לבנה") וצביקה פיק. היא אף עיצבה לא פעם את בגדי הזמרים שייצגו את ישראל בתחרות האירוויזיון, ובפעמים רבות, עם או ללא קשר לתלבושות, הגיעו המופיעים בבגדיה למקומות גבוהים בתחרות (כמו באירוויזיון 1978 בו זכה יזהר כהן ואירוויזיון 1983, בו זכתה עפרה חזה במקום השני עם השיר "חי"). כמו כן, עיצבה פרנקפורט בגדים לסרטי קולנוע של הבמאים איתן גרין,ניסים דיין ג'אד נאמן, ותלבושות להצגות תיאטרון.
ב-1983 חברה פרנקפורט למרגיט סגל ויחד הקימו השתיים מפעל קטן ברמת גן. לימים עבר המפעל למיקומו הנוכחי בדרום תל אביב. ב-1985 החלו בייצוא לחו"ל, ובמקביל לפתיחת החנות הראשונה ברחוב דיזנגוף בתל אביב, פתחה פרנקפורט חנות נוספת בלונדון. את החנות, שהוקמה קובנט גארדן, עיצב המעצב הישראלי רון ארד.
ב-1983, במהלך מלחמת לבנון ותקופת האינפלציה בישראל, הפיקה פרנקפורט את קמפיין "אופנת הצנע": אוסף בגדים וקמפיין שעוצב בשיתוף אבנר אברהמי מעיתון "הארץ" כמחאה על המלחמה ועל השפל הכלכלי אליו נקלעה המדינה בעקבותיה. בקולקציה נעשה שימוש בגרפיקות מימי הצנע וב"כרטיסי מובטל" משנות החמישים. לקמפיין הצטלמו חבריה הקרובים של פרנקפורט, אך האוסף נחל כשלון בחנויות.
בחגיגות היובל למדינת ישראל ב-1998, העלתה פרנקפורט על מסלול תצוגת "לובשים שלום" מערכות בגדים בהשראת השיר "ירושלים של זהב". על הבגדים הוצגו סמלי היהדות, הנצרות והאיסלאם שעיצב תמיר להב, כדרך להעביר את מסר ההכרה בירושלים כעיר מפורזת של שלוש דתות שונות.
ב-2000, עם תחילת האינתיפאדה השנייה, השיקה קו יוניסקס חדש תחת השם "DF", שאת הסמליל שלו עיצב דניאל מורגנשטרן. לוגו זה הפך לאחד הסמלים המזוהים עמה.
ב-2002 יצרה את קמפיין "אופנה חוצת גילאים". כיציאה נגד מה שכינתה "גטאות הגיל החברתיים". לקמפיין הצטלמו באותה שנה אביה של דורין, אדי פרנקפורט (אז בן 81), הדוגמן שרון פרנס, המשוררת אביה בן דוד, השחקנית דורית בר אור ודורין עצמה.
בשנת 2004 התגייס בית האופנה לעצב את בגדי הייצוג ל-60 חברי הנבחרת למשחקים הפאראלימפיים באתונה (2005). במשך מספר חודשים נתפרו כ-60 מערכות לבוש שהותאמו במיוחד לצרכיו האישיים של כל אחד מחברי הנבחרת.
מלבד פעילות שלה לקידום עיצוב מקומי ותעשייה ישראלית, מעורבת פרנקפורט בפעילות מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, באגודה לזכויות האזרח ויצ"ו והדסה.
ב-2010 החלה פרנקפורט לכהן כנשיאת כבוד של הארגון הבינלאומי "Susan G. Komen", הפועל ברחבי העולם להגברת המודעות לגילוי מוקדם של סרטן השד ומציאת דרכים לריפויו.